התנדבות בקהילה בדרך שלכם

זוכרים איך לפני הלימודים, אחת המוטיבציות העיקריות להתחלת לימודי הרפואה הייתה הרצון לעזור לאחר? עם הכניסה לפקולטה, תחת עול המשימות והמבחנים, מטרה זו נדחקה לשוליים. אנו רוצים להמשיך ולעודד את ערך המעורבות החברתית בקרבכם, הרופאים לעתיד, ומזמינים אתכם להתנדב במסגרת שמתאימה עבורכם!
התנדבות לטווח ארוך
לשנות עולם- טכניון
"לשנות עולם" זו פלטפורמה בה סטודנטים לרפואה מקימים פרויקטים ברי-קיימא יחד עם אוכלוסיות מודרות במערב חיפה. במסגרת הפרויקט כל קבוצת סטודנטים מתמקדת באחת האוכלוסיות החיות בחיפה, ויחד עם נציגים מאותה אוכלוסיה הסטודנטים בוחנים את הצרכים הרלוונטים להם, ומייצרים יחד ובשיתוף מלא של האוכלוסיה מענה לאותו הצורך באופן ארוך טווח.
הפרויקט מתחיל את צעדיו הראשונים בסמסטר חורף תשע"ט והוא יכלול בעיקר סטודנטים אשר מתחילים שנה א' בסמסטר זה. הסטודנטים יחולקו ל-4 קבוצות ויקחו חלק בקורס בחירה פקולטי-שנתי בהנחייתה של פרופ' רותי מרגלית. הפרויקט כבר קיים בפקולטה לרפואה בתל אביב, שם הניב פירות כגון: הקמת מרפאת שיניים לנוער על רצף הזנות, הקמת תערוכה להעלאת המודעות לבעיותיהם של נוער המתמודד עם בריאות הנפש, יריד רפואה לפליטים בדרום תל אביב וכו'. בואו להיות חלק ממהפכת אשכול קהילה-אקדמיה בפקולטה. לחשוב בגדול, ליצור פרויקטים משמעותיים, המשכיים שמשפיעים על חייהם של הסובבים אותנו. 
פרוייקט המטריה
במסגרת הפרויקט, כל סטודנט וסטודנטית שרוצים להתנדב במסגרת קיימת פונים לרכזת הקהילה ומרכיבים יחד את ההתנדבות האידיאלית עבורם. מה הפרמטרים שחושבים עליהם? אוכלוסיה שמעניינת את הסטודנט/ית, קרבה למקום המגורים, כמות זמן פנוי בשבוע וכו'. ככה שאין יותר תירוצים J כולנו יכולים לקחת חלק משמעותי גם תוך כדי הלימודים העמוסים. בנוסף, עבור מרבית ההתנדבויות ניתן לקבל נקודת זכות במסגרת התנדבות-זכאות טכניונית.
התנדבות זכאות טכניונית - עבר לאחריות לשכת הדיקן!

דגשים כלליים לזכאות לנק"ז בגין התנדבות:

- על הסטודנט לבצע 26 שעות התנדבות במהלך הסמסטר (שעתיים שבועיות).
- על הסטודנט למלא מעקב שעות ולהחתים את האחראי במוסד ההתנדבות.
- אין לבצע את ההתנדבות במהלך חופשת הקיץ.
- כרגע נקודת הזכות הינה טכניונית! בקרוב יתקבל אישור סופי מהטכניון לנק"ז פקולטית.
- יש להירשם ב-UG לקורס התנדבות (320101 מספר קורס).
- קבלת הנק"ז הינה בסיומו של הסמסטר שבו הוגש טופס מעקב השעות.
- ניתן לגלוש עם השעות מעט לסמסטר הבא, אך חשוב שרוב השעות יתקיימו באותו הסמסטר.

** יש לברר טרם ההתנדבות האם המקום בו רוצים להתנדב נכלל במסגרות האפשריות לקבלת נקודת הזכות.

התנדבות קצרה ולעניין!
בית חולים לדובים
יוזמה נפלאה המזמינה ילדים בגילאי הגן לפקוד את הפקולטה, יחד עם הדובונים האישיים שלהם. הדובונים של הילדים נושאים מחלה מדומה, והסטודנטים יגלמו את הרופאים בבית החולים שיסייעו להם לטפל בהם. מטרת המפגש היא להפחית את החרדה הקיימת אצל ילדים מפני רופאים, ועל הדרך לרכוש טיפים לחיים בריאים! בשנת 2018 הרחיב הפרויקט את שורותיו ומשתתפים בו גם ילדי חינוך מיוחד, הפרויקט עורך 3 ימים ומשתף עשרות סטודנטים ועובדי פקולטה.

לכתבה שפורסמה בנושא: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5261490,00.html

שמח ברמב"ם
כמיטב המסורת, בחנוכה ובפורים סטודנטים מהפקולטה מגיעים מחופשים, בליווי כלי נגינה, עם הפתעות ועם הרבה הרבה מצב רוח כדי לעשות שמח למטופלים שבמחלקות ביה"ח רמב"ם.
 
איפה עוד אפשר להתנדב?

סטודנטים רשאים לבצע התנדבות עבור נקודת זכות, עד פעמיים במהלך התואר. להלן רשימת המוסדות המוכרים על ידי הטכניון, המאפשרים קבלת נק"ז עבור התנדבות:
1. פרוייקט הזה"ב- התנדבות עם חולים מבוגרים במחלקה פנימית- רמב"ם.
2. צהרון בת גלים
3. Elwyn- התנדבות עם ילדים בעלי בעיות התפתחות.
4. השכן והים- התנדבות עם קשישים בבת גלים! (40 שעות התנדבות יזכו במניה בבר גלים).
5. התנדבות עם חולים במחלקה פנימית בני ציון (מתאים מבחינת קרבה לסטודנטים בשנה א').
6. מרכז יום שילה- התנדבות עם אוכלוסייה בעיות מחלות נוירודגנרטיביות (אלצהיימר) בקרית אליעזר.

בנוסף מתקיימות בפקולטה: תרומות דם, תחרות תרומת טסיות, ניקוי חופים ברחבי חופי חיפה, תרומת שיער לחולות סרטן ועוד מגוון רחב של פעילויות נוספות. לכל אחד ואחת האפשרות לקחת חלק בפעילויות.


✉ רכזת רווחה וקהילה: שירלי מרקוביץ', kehila_med@asat.technion.ac.il